Slagwerkgroep

De slagwerkgroep staat onder leiding van VACATURE.

De slagwerkgroep staat stond tot juni 2016 onder leiding van Willy van Maasakkers. Op dit moment zijn we hard op zoek naar een vervanger. In de persoon van Corné pas hebben we wel een fantastische opvolger gevonden voor het verzorgen van de lessen voor onze slagwerkers.
De slagwerkgroep is samengesteld uit het vroegere Tamboer A­ en B ­korps, als gevolg van de afname van de groepsgrootte. Onder de bezielende leiding van Willy van Maasakkers is het aanbod slagwerk veel breder geworden dan alleen maar op een trommel spelen. Zo was de slagwerkgroep tijdens het kerstconcert van 2013 nog te bewonderen als een malletgroep (melodisch slagwerk). En onlangs hebben een aantal leden een Taiko-slagwerkles bijgewoond.
Maar de slagwerkgroep marcheert ook (vaak in combinatie met de harmonie en majorettes) mee op straat, zoals met Koningsdag, Sinterklaas, avond-4-daagse, enz.

Ieder jaar neemt de slagwerkgroep deel aan het Gemeentelijk Muziek Concours (GMC) te Rucphen. De afgelopen jaren is de gemeentelijke beker een aantal keren terug mee naar huis genomen. In het verleden heeft de slagwerkgroep (toen nog tamboerkorps) ook meegedaan aan velerlei bondsconcoursen. Omdat ze bij verschillende bondsconcoursen voldoende punten behaalden, hebben ze ook enkele keren deelgenomen aan Brabantse en Nederlandse kampioenschappen.

TamboersDe slagwerkgroep kan zeker nog veel enthousiaste en gemotiveerde leden gebruiken, dus neem gerust contact op en kom een keertje luisteren. Het is een zeer aanstekelijke hobby.

De slagwerkgroep van NEO repeteert elke donderdag in “De Vaart” van 18.45u tot 19.45u.