Majoretten

De majorettegroepen van de Butterflies staat onder leiding van Angela Timmermans.

De majorettegroep The Butterflies bestaat sinds 1975.

majorette%20groepDe Butterflies bestaan uit verschillende groepen. Daarnaast kunnen de leden ook op eigen initiatief optreden als soliste, duo of ensemble (3 of 4 deelnemers).

Tijdens de lessen worden er baton- en dans technieken aangeleerd en wordt er met het team of groep een show ingestudeerd waarmee er 4 à 5 keer paar jaar deel wordt genomen aan een bondsconcours.

Op de reguliere wedstrijden kunnen de verschillende onderdelen zich plaatsten voor de kampioenswedstrijden, bv de Brabantse Kampioenschappen of Nederlandse kampioenschappen.

Tijdens de Brabantse Kampioenschappen in november 2012 wisten The Butterflies maar liefst 8 titels in de wacht te slepen. De A-groep is inmiddels 6-voudig Nederlands Kampioen en ook op Europees niveau staan ze hun mannetje.

Op het EK-majorette in 2008 (Tsjechië) behaalden ze een 5e plaats. Op het EK van 2010 in Zwitserland en in 2011 in Engeland eindigden ze op de 3e plaats. In 2012 reisden ze samen met hun supporters af naar Frankrijk om voor de 4e keer deel te nemen een Europees Kampioenschap. Hier eindigden ze zelfs op de 2e plaats.

Voor meer info kun je mailen naar info@harmonieneo.nl