Harmonie A

Het Harmonie A-orkest staat onder leiding van Rob Sloekers.

Het harmonie A-orkest v _dsc0544an NEO is het oudste onderdeel van de vereniging en bestaat dus al sinds de oprichting in 1880. Pas veel later is NEO uitgebreid met achtereenvolgens een drumband en majorettes en nadien ook nog aangevuld met de diverse opleidingsorkesten. Sindsdien wordt onderscheid gemaakt in o.a. een  harmonie A- en een harmonie B-orkest.

Vanuit het harmonie B-orkest stromen jeugdige muzikanten door naar het A-orkest.  Het moment waarop dit gebeurt is afhankelijk van o.a. het muzikaal niveau van de muzikant en de activiteiten van de vereniging die op het programma staan. Een harmonieorkest is, zeker tegenwoordig, een van de weinige verenigingen waar in één groep zo veel verschillende mensen van de meest uiteenlopende leeftijd muzikaal en sociaal samenwerken door in een orkest samen muziek te maken. Het harmonie A-orkest van NEO staat sinds augustus 2019 onder leiding van dirigent Rob Sloekers en komt uit in de derde divisie (‘oude’ afdeling uitmuntendheid). Het harmonie A-orkest bestaat momenteel uit ca. 55 muzikanten en beperkt zich niet tot alleen binnenskamers muziek maken. De vereniging trekt er regelmatig op uit om in de vorm van muzikale rondwandelingen ter gelegenheid van bijv. serenades, Koningsdag, avond-4-daagse, kermis, St.Nicolaas, enz.

Om de instrumentale bezetting te optimaliseren kan het harmonie A-orkest van NEO in bijna elke sectie nog enthousiaste nieuwe muzikanten gebruiken. Komt u gerust eens kijken en luisteren tijdens een repetitie.

Het harmonie A-orkest repeteert elke donderdag in “Agora” van 20.00u tot 22.15u.

_dsc0541