Slagwerkgroep

De slagwerkgroep staat onder leiding van Corné Pas.

De slagwerkgroep staat onder leiding van Corné Pas die ook de lessen verzorgt van onze slagwerk leerlingen.
De slagwerkgroep is samengesteld uit het vroegere Tamboer A­ en B ­korps, als gevolg van de afname van de groepsgrootte. Het aanbod slagwerk is in de loop van de tijd veel breder geworden dan alleen maar op een trommel spelen. Zo was de slagwerkgroep tijdens het kerstconcert van 2013 nog te bewonderen als een malletgroep (melodisch slagwerk). En onlangs hebben een aantal leden een Taiko-slagwerkles bijgewoond.

Ieder jaar neemt de slagwerkgroep deel aan het Gemeentelijk Muziek Concours (GMC) te Rucphen. De afgelopen jaren is de gemeentelijke beker een aantal keren terug mee naar huis genomen. In het verleden heeft de slagwerkgroep (toen nog tamboerkorps) ook meegedaan aan velerlei bondsconcoursen. Omdat ze bij verschillende bondsconcoursen voldoende punten behaalden, hebben ze ook enkele keren deelgenomen aan Brabantse en Nederlandse kampioenschappen.

De slagwerkgroep kan zeker nog veel enthousiaste en gemotiveerde leden gebruiken, dus neem gerust contact op en kom een keertje luisteren. Het is een zeer aanstekelijke hobby.

De slagwerkgroep van NEO repeteert elke woensdag in “Agora” van 18.45u tot 19.45u.