Harmonie B

Het Harmonie B-orkest staat onder leiding van Sander van Dorst.

img_4088In 1981 is na een groots opgezette ledenwerving het jeugdorkest van NEO opgericht. De toenmalige dirigent van NEO (Ad van Dun) bracht met veel enthousiasme het plezier van samen muziek maken onder de aandacht van de Rucphense jeugd. Dit jeugdorkest noemen we bij NEO inmiddels het harmonie B-orkest of opleidingsorkest, want het is niet alleen voor  jeugdige leden en leerlingen een opstap voor musiceren in het A-orkest.

De muziekopleiding bij NEO heeft onder andere als doel de leerlingen individueel muzikale kennis bij te brengen, maar vooral ook om ze ‘in harmonie’ samen te leren musiceren. Daar draagt ook het harmonie B-orkest aan bij. De muziekdocent bepaalt in overleg met de dirigent van het B-orkest wanneer een leerling kan aansluiten bij het harmonie B-orkest. Momenteel bestaat het harmonie B-orkest van NEO uit ca. 20 leden en de bezetting omvat een groot deel van de instrumenten zoals we die ook in het harmonie A-orkest terugzien.

Vanaf 2016 is Sander van Dorst de dirigent van het B-orkest.
Sander bewerkt zelf veel muziek ‘op maat’ voor dit orkest, wat erg in de smaak valt bij de muzikanten zelf alsook bij het publiek.

Het harmonie B-orkest repeteert elke donderdag in “Agora” van 18.45u tot 19.45u.