Jaarlijkse Kerstconcert

Planken voor een stal
We kunnen het met recht een traditie noemen die ergens in het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw is ontstaan, het NEO Kerstconcert op tweede Kerstdag.
Een mooi en gezellig uitje voor de hele familie met gratis entree en gratis koffie. Iedereen is van harte uitgenodigd in Agora te Rucphen.

Bij het ontstaan van deze mooie traditie was de muziekkeuze en opzet van het concert erg traditioneel met kerstliedjes en een optreden per muziekgroep van NEO.
Dat is in 2019 echt anders geworden. In de loop van de afgelopen 30 jaar is het Kerstconcert uitgegroeid tot een vorm van totaaltheater.
Alle geledingen van de vereniging dragen hieraan bij. Alle losse onderdelen worden samengesmeed tot één groot Kerstspel.

Na het grote succes van het Kerstspel in 2018, zijn we ook dit jaar bezig om opnieuw een stuk neer te zetten dat het resultaat van vorig jaar moet overtreffen.
Er is voor gekozen om meer toneelachtige elementen toe te voegen en de muziekkeuze vooral te richten op sfeer. De basis voor het geheel is en blijft natuurlijk het Kerstverhaal.

Het thema voor dit jaar is “Planken Voor Een Stal”. De stal is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het Kerstverhaal en de planken symboliseren de fantastische samenwerking tussen de verschillende onderdelen van onze vereniging.
Het wordt een mooie mix van Kerstliedjes en andere muziekstukken die passen bij dit eeuwenoude verhaal en die het karakter van de kerstgedachte moeten uitdragen.
Momenteel zijn er achter de schermen zeker 25 mensen actief bezig om het project gestalte te geven en om de uitvoering te laten slagen.
Tijdens de voorstelling zullen er ruim 80 leden aan het performen zijn om zo alle aanwezigen te trakteren op een geweldige Kerstvoorstelling op tweede Kerstdag.

Ondertussen zijn we al weken aan het repeteren. Vertellers, zangers en zangeressen, slagwerkers, muzikanten, decorbouwers, beeldenmakers, een koor, je kunt het zo gek niet bedenken, alles moet aan de bak om het geheel mooi vorm te geven.
Op zondag 15 december zal de eerste doorloop plaatsvinden en worden de afzonderlijk gerepeteerde onderdelen samengevoegd en gemonteerd.
Of je nu blazer, slagwerker, zanger of “floormanager” bent, ieders inzet is belangrijk. Er is uiteindelijk toch niets zo mooi dan achteraf van het publiek te horen dat zij hebben genoten en verrast waren door de kwaliteit van hetgeen wij als vereniging op de planken hebben gezet.
Als harmonie willen we een vereniging zijn die dicht bij de mensen staat en iets bijdraagt aan de cultuur in ons mooie dorp. Dat gaat ons ook dit jaar zeker weer lukken.
Aan ons zal het in ieder geval niet liggen. Komen jullie ook? Het wordt prachtig!

We houden deze Kersttraditie nog jaren in ere 😊